duminică, 19 iulie 2009

Azi am zburat

Cu mult inainte de a-mi suna ceasul am deschis ochii de dimineata. In ceata vazand ora 6:30. Un pic entuziasmat, un pic adormit, ardeam de nerabdare pentru intalnirea de la ora 10 organizata in cadrul campaniei "Verde pentru biciclete".

La ora 8:15 deja pedalam spre centrul orasului pentru cateva minute petrecute in fata catedralei si nu inauntrul ei din cauza "costumatiei" mele.
Pornim la 10:30 aproximativ 80 de biciclisti din complexul studentesc, pe Bld. Liviu Rebreanu, la AEM schimband directia catre Ghiroda. Cativa kilometri de offroad pe o poteca foarte ingusta au facut ca multi sa ne abandoneze. Mi-am continuat drumul, pedaland incet prin iarba care imi gadila gleznele, printre cele cateva lacuri, prin vantul usor rece, acoperit de raze de soare scapate printre norii pufosi.
Ora 12:30. Numai cativa mai ajungem la punctul de plecare din complexul studentesc. Doar cateva minute am mai zabovit admirand un cuplu dragut pe biciclete, pana cand si acestia au plecat spre casa lor.
Raman singur si pornesc in viteza spre casa, traversand complexul, taind o parcare in diagonala. Picioarele imi pedalau nebuneste. Pinionul cel mai mare la pedale, cel mai mic la roata din spate si viteza aproape atinsese apogeul. Un viraj larg spre stanga, prea larg luat de mine. Dintr-o data cu incetinitorul am vazut cum rotile imi lovesc bordura si cum bicicleta mi se loveste violent, pe rand, de 3 stalpi mici asezati pe marginea trotuarului. Ea se incolaceste in jurul celui de-al patrulea, dar eu continuu... zburand. De aici totul a revenit parca la viteza nebuneasca dinaintea accidentului si nici nu stiu cum 4-5 metri i-am parcurs in zbor si apoi pe asfalt rostogolindu-ma.
N-am decat 4-5 zgarieturi pe un brat si pe genunchi. Nu acelasi lucru l-as putea spune despre draga bicicleta : o pedala rupta cu totul, pinioanele de la pedale indoite, ambele roti cu jocuri laterale. Mi-era draga...si inca o data am stiut ceva... atat cat dureaza sa pocnesti din degete, ceva sau cineva drag poate sa dispara.
Si totusi, a durat prea putin zborul...

3 comentarii:

  1. fa o poza la bicicleta sa vedem cum arata :p

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa fac probabil maine. In afara de pedala, aparent pare in regula la prima vedere. Dar parca toata se imprastie cand a fost s-o plimb pe langa mine. Poate se va repara, depinde si cu cati bani

    RăspundețiȘtergere
  3. Saraca bicicleta,era vorba sa ii faci in alta ipostaza poza;)
    Bine ca nu te-ai accidentat tare rau :)

    RăspundețiȘtergere